Tyskland indfører dieselforbud i flere tyske byer

Forureningen i flere tyske byer er for høj, og kan derfor ikke leve op til EU's forureningekrav. Derfor indfører flere tyske byer dieselforbud mod ældre dieselbiler. 65 byer lever ikke op til EU's krav, og forbuddene er kommet for, at få forureningen ned under EU's grænseværdier.

I juni 2018 indførte Hamborg, Berlin, Mainz, Bonn og Køln dieselforbud mod ældre dieselbiler.
I Hamborg gælder det for personbiler på en 580 meter strækning af Max-Brauer-Allee i forstaden Altona.

Flere kommer løbende til

Til januar 2019 vil der blive indført forbud mod dieselbiler til og med Euronorm 4 i Stuttgart og Frankfurt følger hurtigt efter.I februar 2019 indfører Frankfurt nemlig forbud mod dieselbiler, der lever op til Euronorm 4, og benzinbiler, der kun lever op til Euronorm 1 og 2. Ydermere vil dieselbiler med Euronorm 5, få forbud mod at køre i Frankfurt fra september 2019.

Samtidig vil der i Essen og Gelsenkirchen fra juli 2019 blive indførte forbud mod ældre dieselbiler, og A40-motorvejen bliver til en blå miljøzone. Det betyder, at man i Essen kun kan køre ind med en bil fra efter september 2009.

Hvad er Euronorm?

Euronormerne sætter grænser for, hvor meget nye biler må forurene, og bruges til at mindste forureningen fra biler og andre køretøjer. 

Euronormerne blev indført i 1992, og siden er Euro 5 udslippet  af partikler og NOx nedbragt med 95 %*

*Kilde: Miljøstyrelsen

DEL PÅ:


Teknicar sender nyhedsbreve ca. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev