Få nemt overblikket over, hvad du skal tjekke på din bil året rundt

Januar
Hvis dine ruder er duggede, kan det skyldes fugtige bundmåtter i bilen. Når det regner og sneer udenfor, bliver bundmåtterne fugtige pga. vores våde sko. Det er derfor en god idé, at tage dem ud af bilen og lade dem tørre, inden du lægger dem i bilen igen.
Det er lige så vigtigt, at dit aircondition- og klimaanlæg virker om vinteren som om sommeren. Det er nemlig med til, at holde kabinen tør, så ruderne ikke dugger.

Februar/Marts
Dine viskerblade slides mere om vinteren, fordi de fjerner is, sne samt den megen salt, der kommer fra vejene. Derfor er det en god idé at tjekke, om de er flossede eller i stykker. Du kan tjekke dine viskerblade ved at kører en finger hen over dem. Hvis de ikke er glatte, men virker takkede, så er det et tegn på, at du bør skifte viskerblade.

Marts/April
Når der bliver strøet salt på vejene om vinteren, så sætter sig på din bil. Derfor er det en god idé at vaske vinteren væk, når foråret nærmer sig. Salt er nemlig med til at danne rust på din bil, og det er derfor vigtigt, at den bliver vasket grundigt. Hvis du vasker din bil i en vaskehal, bør du give bilen et undervognsskyl.
Vil du gerne holde lakken pæn på din bil, er det en god idé at polere den. På den måde undgår du at solens UV-stråler brænder lakken i stykker og at lakkens partikler falmer. Når du polerer lakken på din bil, undgår du også at snavs og andre urenheder sætter sig i lakken.
Se her hvordan du holder lakken pæn på din bil. 

Husk at få skiftet til sommerdæk
Inden du får monteret dine sommerdæk, er det en god idé at tjekke dækmønstret. Har du under 3 mm dækmønster tilbage, så anbefaler vi, at du får dem skiftet. Sommerdæk har nemlig et bedre vejgreb på våde veje i forhold til vinterdæk. De giver også en kortere bremselængde end vinterdæk om sommeren.
Her kan du se hvordan du kan læse størrelsen på dine dæk

Maj/Juni
Når der er meget pollen i luften, er det vigtigt, at du har et airconditionfilter, der virker. Hvis dit filter er stoppet eller slidt, så risikerer du at dine ruder dugger, og at kabinen ikke kan køles ned. Det kan også forårsage beskadigelse af ventalationsmotoren, men det giver også et dårligt indeklima i bilen.
Vedligeholdes bilens aircondition ikke, kan det medføre tab af køleevne, bakteriedannelse og dårlig lugt. Disse udvikler sig langsomt, men har betydning for motorens ydeevne og økonomi. 
Et anlæg taber kølemiddel i løbet af året og hvis mængden af kølemiddel bliver for lille, så bliver kølemidlet meget varmt hvilket betyder at olien slides. Det er derfor vigtigt, at du får tjekket bilens aircondition og får justeret mængden af kølemiddel, så den er korrekt.
Det kan derfor være en god ide, at få et service på bilens aircondition- eller klimaanlæg.
Se hvorfor dit anlæg skal bruges både sommer og vinter her.

Juli/August
Skal du sydpå i sommerferien, er det en god idé at tjekke olie og kølervæske på din bil.
Ofte bruger din bil mere olie, når du kører sydpå. Grunden er, at der kommer kondensvand i olien på grund af varme/kulde forskellen ved almindelig kørsel, og vandet fordamper, når olien bliver varm. Derfor vil det være en god idé, at få skiftet olie inden ferien eller have en dunk olie med i bilen. 
Når du skal have olie på bilen, har du altid mulighed for, at købe den olie, der passer til din bil hos os. Det er ofte en billigere løsning, end at købe olie på en tankstation.
Her kan du læse om, hvorfor det er vigtigt, at benytte den rigtige olie her.

September
Når mørket kommer snigende, er det vigtigt, at der er lys i dine lygter. Lyset er nemlig vigtig for din sikkerhed, så du kan se og blive set i mørket. Det er derfor en god idé, at du tjekker, om der er lys i dine lygter. Springer den ene af dine pærer, er det en god idé at begge pærer skiftet. Pærer springer ofte med kort mellemrum.

Oktober
Inden vinteren for alvor sætter ind, og det bliver rigtig koldt i vejret, er det en god idé at smøre bilens låse med grafik olie og lister med silikone, så du undgår, at de fryser fast.
Omkring 1. oktober, er også tiden hvor man skifter tik vinterdæk. Det er en god idé at skifte til vinterdæk, fordi de står bedre fast på snefyldte og kolde veje, og giver derfor en kortere bremselængde end sommerdæk om vinteren. Så husk at skift til vinterdæk for din og dine medtrafikanters sikkerhed.

November/December
Kører du i en ældre bil, kan det være en god idé at få bilens batteri tjekket, inden vinteren for alvor sætter ind. Der er nemlig ikke noget mere irriterende, end at stå ved sin bil, en kold vintermorgen og ikke kunne starte. 
Husk også at bruge frostsikker kølervæske.

Hvad bør du tjekke hver måned?
Alt efter hvor meget du kører, bør du tjekke oliestanden på bilen hver måned, så du undgår at køre tør for olie. Det kan nemlig blive dyrt for dig, hvis motoren løber tør for olie, da motoren kan gå i stykker. Når du alligevel tjekker olien, kan du også efterfylde sprinklervæske og tjekke, at dine pærer virker.

Det er også en god idé, at tænde for airconditionanlægget ca. hver anden uge, for at tjekke om det virker. På den måde undgår du også at pakningerne bliver utætte. Airconditionanlægget har faktisk bedst af, at køre hele tiden.

Har du brug for en dygtig mekaniker eller har spørgsmål til vedligeholdelse af din bil, så kontakt en af vores mange værksteder.

Find dit lokale autoværksted
DEL PÅ:


Teknicar sender nyhedsbreve ca. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev