Duggede ruder kan give bøde

Det bliver koldere og koldere, og inden længe når graderne formentlig frysepunktet. Du har måske allerede oplevet, at dine ruder dugger – og muligvis har du også oplevet, at du må ud og skrabe is af bilruderne. For mange mennesker kommer det som en overraskelse, at de skal bruge tid om morgenen på at få duggen og isen af ruden, men det er vigtigt at væbne sig med tålmodighed, for det kan koste dig dyrt.

Hvis du ikke har fuldt udsyn, risikerer du at forvolde skade eller være til fare for dig selv eller andre. Og det ser politiet ikke mildt på. En bøde og en betinget frakendelse af førerretten med indkaldelse til en kontrollerende køreprøve er det, du kan risikere.

Ønsker du, at det skal gå lidt hurtigere, uden det skal være ulovligt, kan vi hjælpe dig på vej med nogle gode råd.


Har din bil ikke aircondition?

Er bilen kold, når du sætter dig ind, så tænd godt op for blæseren – så meget som muligt – og sørg for, at den blæser op mod vinduerne med varm luft. Når bilen er blevet varm, og vinduerne er dugget af, skal du skrue ned på lav styrke, og vend dyserne ud i kabinen, så du også får fjernet noget af fugten, der har samlet sig i bilen.

Har din bil aircondition?

Når du sætter dig ind i din kolde bil, stiller du aircondition på fuld styrke. Det smarte ved aircondition er, at den i modsætning til blæseren også tørrer luften samtidig. Når bilen har opnået en ønsket temperatur, kan du enten vælge at slukke helt for aircondition eller skrue ned for styrken. Når den er slukket, sparer du brændstof.

 

Har din bil klimaanlæg?


Har din bil derimod klimaanlæg, så slå defrosteren til forruden til, og kobl blæseren automatisk op på fuld styrke. Indstil varmen til 22 grader. Husk at tænde elbagrude, så de også afdugges. Når bilen er blevet varm, sæt systemet på Auto, og indstil det til 22 grader. Blæseren og luftfordelingen justerer sig automatisk, men du kan også styre det manuelt. Du kan med fordel slukke aircondition, så du sparer brændstof og samtidig bevarer temperaturen.

Du kan også køre forbi dit nærmeste Teknicar-værksted og købe affugter til bilen, som kan være med til at forebygge problemet.

Oplever du stadig, at dine bilruder dugger, kan det skyldes, at dit kabinefilter eller pollenfilter skal skiftes. Du kan enten selv skifte det eller få din Teknicar-mekaniker til at se på det, når han alligevel skal skifte til vinterdæk på din bil.

 

Find dit lokale autoværksted
DEL PÅ:


Teknicar sender nyhedsbreve ca. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev