GØR BILEN KLAR TIL EFTERÅRET

Efterhånden som dagene bliver kortere og efteråret trænger på, er det en god idé at gå bilen efter, så den er klar til de koldere temperaturer.

Derfor har vi samlet 6 gode tips til dig som bilejer, så du kan gå efteråret sikkert i møde.

Stenslag

Det er en god idé både at tjekke din forrude og lakken på bilen for stenslag. Har du et stenslag i forruden, er det vigtigt at du får det repareret, så det ikke udvikler sig til en revne i ruden.

Er der stenslag i lakken, så skal du være opmærksom på, at det kan samle rust. Er der rust i stenslaget, bør det fjernes da det ellers kan sprede sig.

Viskerblade

Hvis du ikke synes, at bilens viskere fungerer ordentligt, så prøv i første omgang at rengøre dem. Brug en klud med sæbevand og trække kluden hen over viskerbladene, indtil der ikke længere kommer en sort streg på kluden.

Smør evt. hånddesinfektion på viskerne når frosten sætter ind, da det er med til at gøre dem bløde og frostfri.

Lygter

Tjek om bilens automatiske kørelys virker. 

Du kan lave en manuel test ved at du tænder bilen og sørger for at lysets indstilling – der oftest sidder til venstre for rattet – står på 'Auto' eller ‘O’.

Herefter kan du gå rundt om bilen, og se om lyset virker - husk at tjekke både foran og bagpå.

Motorolie

Husk at tjekke hvor meget olie, du har på bilen. Hvis den løber tør, kan det blive dyrt i reparationer, da olien smørrer bilens motor og sørger for, at den virker optimalt.

Står du og skal have motorolie på din bil, er det vigtigt, at du vælger den rigtige olie, da det ellers kan resultere i skader på motoren.

 

Dæk

Det er en god idé at tjekke dine vinterdæk i god tid. De kan nemlig være blevet for gamle, selvom de ikke er slidt. Dæk har normalt en levetid på 6 år.

Samtidig bør du tjekke mønsterdybden på dine dæk. Jo mere slidt dine dæk er, jo dårligere står du fast, når vejene er våde. Loven siger at dækkene min. skal have en mønsterdybde på 1,6 mm. men vi anbefaler 3 mm.

Aircondition

Aircondition og klimaanlæg affugter også din bil, samtidig med at den køler. I efteråret og vinterperioden, er luftfugtigheden høj og anlægget sørger for, at kabinen er tør, og at ruderne ikke dugger. Det er derfor også vigtigt, at du også får anlægget kontrolleret så den også er klar til, at det bliver koldere.

DEL PÅ:


Teknicar sender nyhedsbreve ca. 14 gange årligt med gode råd og tilbud.

Du kan selvfølgelig altid afmelde dig igen.

Tilmeld nyhedsbrev